iPhone Touch IC javítása, szervizelése

banner 807x538 1
maxresdefault 4
Touch ic hiba

Nem érzi az érintést?

Szervizes körökben az angol megnevezéseként elhíresült Touch IC felel iPhone készülékünkkel kapcsolatban azért, hogy amit a kijelzőn csinálunk érzékelje és persze fel is dolgozza.  Ha kijelző csere után még mindig nem érzékel a képernyő, akkor valószínűleg ez a parányi kis alkatrész lesz a ludas. Viszonylag ritkán előforduló jelenség, hiszen minden Touch IC strapabíróra sikerült az Apple műhelyében. Több mint 10 éves tapasztalatunkból merítkezve két típust tudnánk megemlíteni, ahol nagyobb számban előfordulhat ez az alaplapi hiba. 

Első helyezettünk az iPhone 6 Plus modellek, melyet az Apple is hivatalos közleményben elismert mint széria hibás iPhone. Egy bizonyos ideig visszahívást is bejelentett az érintett iPhone modellekre, ami annyit tesz, hogy teljesen ingyen orvosolták a meglévő, vagy a teljesen jól funkcionáló, de a hiba produkálása szempontjából hajlamos eszközöket. Második helyen pedig egy felsőbb kategóriás széria szerepel, ami nem más mint az iPhone X. Az új “szendvics” board megoldás miatt sokszor elég egy kis ejtés és a két panel máris könnyedén elválik egymástól néhány helyen, ilyenkor pedig megszűnhet az érintése a telefonnak. 

Fontos kiemelnünk, hogy ezen aprócska, mikroszkóp alatt végzett javításokhoz szükséges a magas szintű szakmai  felkészültség, hogy hosszútávon sikeres legyen a szervizelés és ennek révén tudunk nyugodt szívvel 6 hónap garanciát vállalni a Bp Apple Szervizben végzett Touch IC javításokra. Szervizünk az esetek 99%-ban orvosolja az ilyen jellegű meghibásodásokat, amely nagy elégedettségnek örvend az ügyfeleink körében.

maxresdefault
s l640 1

Kérdésed van?
Segítünk!

Ha ezt megadod, akkor rögtön a megfelelő kollégához kerül az emailed!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

További alaplapi javításaink

Audio IC szerviz

A két leggyakoribb dolog, ami után már szinte biztosan gyanakodhatsz ezen alaplapi probléma meglétére: nem rögzít hangot, illetve lejátszás közben nem ad ki hangot. Valamint a telefonálás során, a kihangosításra szolgáló gomb színe teljesen szürke lesz.

Töltésvezérlő IC szerviz

Maga a Töltésvezérlő IC felelős az áramfelvételért felelős, de közre játszhat másba is. Egyértelműen akkor gyanakodhatunk erre a meghíbásodásra, ha a készülék nem tölt.

Háttérvilágítás IC szerviz

A Háttérvilágítás IC legfőbb feladata már a nevében is benne van, amennyiben alig látjuk a kijelzőt, vagy néha elmegy a háttér világítása, akkor a háttérvilágítás IC lesz a hibás.

Touch IC szerviz

Szervizes körökben az angol megnevezéseként elhíresült Touch IC felel iPhone készülékünkkel kapcsolatban azért, hogy amit a kijelzőn csinálunk érzékelje és persze fel is dolgozza.

Wi-Fi / Bluetooth IC szerviz

Egyértelműen a vezeték nélküli kommunikációért felelős IC. Ha teljesen tönkre ment, azaz “kiszürkülnek” a Wi-Fi és Bluetoothal kapcsolatos ikonok, akkor már nem lehet használni, mielőtt ez bekövetkezik, sokszor melegszik a telefon.