iPhone töltésvezérlő IC javítása, szervizelése

banner 807x538 1
maxresdefault 4
Töltésvezérlő IC hiba

Nem tölt?

Már a névből is következtethetünk arra, hogy mit is jelent ez a típusú alaplapi IC meghibásodás, szeretett Apple iPhone készülékünknél. Maga a Töltésvezérlő IC felelős az áramfelvételért, itt az akkumulátor töltésre kell gondolni, illetve amikor iPhone készülékünket a MacBook-hoz csatlakoztatjuk. Segít a két Apple eszköz közötti kommunikációban. Ennél az alaplapi meghibásodásnál egy nagyon bosszantó dolog játszik közre, hiszen az esetek nagy részében fizikai kárral is járhat a hiba megléte. Ebből adódóan sokféle módon ölthet formát. A kellemesebb része, az amikor csak “lappangó” tüneteket produkál iPhone készülékünk hiba gyanánt, mondjuk gyorsabban merül mint azt eddig tapasztaltuk, vagy épp egyáltalán nem tölt. Ha utángyártott kábelt használunk, akkor van olyan eset, amikor a kábel egyik felével tölt, de a  másik felével már egyáltalán nem. Eredeti gyári kábellel pedig egyáltalán nem vesz fel áramot, így nem is tölti a készüléket. 

A Töltésvezérlő  IC nevű alaplapi meghibásodás leggyakoribb áldozatai az iPhone 5S és iPhone 6S modellek, hiszen gyártási folyamatukból adódóan egy picit “fogékonyabbak” ilyen téren. Szervizes körökben is az a tapasztalat, hogy legnagyobb számban ezen típusú Apple készülékeknél jelenik meg a Töltésvezérlő IC probléma. De térjünk csak vissza a már említett kellemetlen fizikai károkra, amelyek szóba jöhetnek egy ilyen alaplapi hiba esetén. Talán a leglátványosabb formája az, amikor felpúposodik az iPhone akkumulátora és ezzel egyidejűleg kinyomja magát a kijelzőt is. Gyorsan és szakszerűen kell reagálni ebben az esetben, hiszen könnyedén megsérülhet a kijelző és máris növekednek anyagi kiadásaink, hiszen egy kijelző-cserét is eszközölni kell! Leggyakoribb kiváltó ok lehet egy rossz minőségű, sérült, hibás kábel vagy adapter, amelyet hosszabb ideig használunk iPhone készülékünk töltésénél. Kerüljük a folyamatos autós, szivargyújtós adaptereket és mindennemű töltő fejet és kábelt, amely nem gyári Apple, hiszen tapasztalatunk az, hogy a Töltésvezérlő IC alaplapi meghibásodás egyik gyakori kiváltó oka.  

 

Fontos kiemelnünk, hogy ezen aprócska, mikroszkóp alatt végzett javításokhoz szükséges a magas szintű szakmai  felkészültség, hogy hosszútávon sikeres legyen a szervizelés és ennek révén tudunk nyugodt szívvel 6 hónap garanciát vállalni a Bp Apple Szervizben végzett Töltésvezérlő IC javításokra. Szervizünk az esetek 99%-ban orvosolja az ilyen jellegű meghibásodásokat, amely nagy elégedettségnek örvend az ügyfeleink körében.

maxresdefault
s l640 1

Kérdésed van?
Segítünk!

Ha ezt megadod, akkor rögtön a megfelelő kollégához kerül az emailed!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

További alaplapi javításaink

Audio IC szerviz

A két leggyakoribb dolog, ami után már szinte biztosan gyanakodhatsz ezen alaplapi probléma meglétére: nem rögzít hangot, illetve lejátszás közben nem ad ki hangot. Valamint a telefonálás során, a kihangosításra szolgáló gomb színe teljesen szürke lesz.

Töltésvezérlő IC szerviz

Maga a Töltésvezérlő IC felelős az áramfelvételért felelős, de közre játszhat másba is. Egyértelműen akkor gyanakodhatunk erre a meghíbásodásra, ha a készülék nem tölt.

Háttérvilágítás IC szerviz

A Háttérvilágítás IC legfőbb feladata már a nevében is benne van, amennyiben alig látjuk a kijelzőt, vagy néha elmegy a háttér világítása, akkor a háttérvilágítás IC lesz a hibás.

Touch IC szerviz

Szervizes körökben az angol megnevezéseként elhíresült Touch IC felel iPhone készülékünkkel kapcsolatban azért, hogy amit a kijelzőn csinálunk érzékelje és persze fel is dolgozza.

Wi-Fi / Bluetooth IC szerviz

Egyértelműen a vezeték nélküli kommunikációért felelős IC. Ha teljesen tönkre ment, azaz “kiszürkülnek” a Wi-Fi és Bluetoothal kapcsolatos ikonok, akkor már nem lehet használni, mielőtt ez bekövetkezik, sokszor melegszik a telefon.