iPhone Audio IC javítása, szervizelése

banner 807x538 1
maxresdefault 4
Audio IC hiba

Nem hallod, nem hallanak?

Az Audio IC probléma egy elég közismert és minden iPhone tulajdonos életében legalább egyszer előforduló alaplapi meghibásodás, úgy is mondhatnánk, hogy szinte elkerülhetetlen. Na de miből veheted észre? A két leggyakoribb dolog, ami után már szinte biztosan gyanakodhatsz ezen alaplapi probléma meglétére: először is nem akar hangot rögzíteni, illetve lejátszani vagy épp telefonálás során a kihangosításra szolgáló gomb színe teljesen szürke lesz. Akkor sem kell félned, ha a bizonytalanság útjára terelnek az észlelt problémák, mondjuk azért mert csak bizonyos időszakonként jelennek meg, hiszen a Bp Apple Szerviz teljesen INGYEN bevizsgálja a készüléked. 

Sajnos egyre több modellnél jelenik meg ez a fajta alaplapi meghibásodás. Érdemes külön kiemelni az iPhone 7 és iPhone 7 Plus modelleket. Átlagolva és mindent összevetve, az esetek 85%-ban ugyanis a már említett iPhone 7 modelleknél üti fel a fejét az Audio IC probléma, ami mindenképp alaplapi javítást igényel! Sokszor elég egy apró koccanás vagy viszonylag kisebb magasságból való leejtés és a hiba máris felüti a fejét, noha az esetek számottevő részében a hétköznapi, normál használat mellett jelentkezik ezen alaplapi probléma. Arról is számoltak már be ügyfelek, hogy egy hosszabb telefonbeszélgetés után, egyszerűen túlmelegedett az iPhone készüléke és ezzel együtt előbukkant az Audio IC hiba, amit technikusaink meg is erősítettek az ingyenesen igénybevett bevizsgálás során. Belülről nézve a következőt kell elképzelni: az alaplapon a chip legtöbb esetben zárlatos lesz, illetve néha még az is előfordul, hogy a kapcsolódási pontot felszakítja a már említett ütődés vagy épp az idő vas foga, így okozva az Audio IC hibajelenséget. 

Sokszor nem elég az IC-t lecserélni, magát a kapcsolódási pontot is újra kell integrálni az alaplapba, amihez elengedhetetlen a precíz kezek és minőségi forrasztások, amelyet technikusaink a legnagyobb odafigyeléssel és precizitással kiviteleznek. Ezen aprócska, mikroszkóp alatt végzett javításokhoz szükséges a magas szintű szakmai  felkészültség, hogy hosszútávon sikeres legyen a szervizelés és ennek révén tudunk nyugodt szívvel 6 hónap garanciát vállalni a Bp Apple Szervizben végzett Audio IC javításokra. Szervizünk az esetek 99%-ban orvosolja az ilyen jellegű meghibásodásokat, amely nagy elégedettségnek örvend az ügyfeleink körében.

maxresdefault
s l640 1

Kérdésed van?
Segítünk!

Ha ezt megadod, akkor rögtön a megfelelő kollégához kerül az emailed!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

További alaplapi javításaink

Baseband IC szerviz

Legtöbbször Baseband IC hibára gyanakodhatunk, ha a “no service” felirat fogad minket, vagy épp nem kiolvasható az eszköz egyedi azonosítója. Tipikus Baseband IC hiba még, amikor a készülék el-el dobja a hívásokat.

Töltésvezérlő IC szerviz

Maga a Töltésvezérlő IC felelős az áramfelvételért felelős, de közre játszhat másba is. Egyértelműen akkor gyanakodhatunk erre a meghíbásodásra, ha a készülék nem tölt.

Háttérvilágítás IC szerviz

A Háttérvilágítás IC legfőbb feladata már a nevében is benne van, amennyiben alig látjuk a kijelzőt, vagy néha elmegy a háttér világítása, akkor a háttérvilágítás IC lesz a hibás.

Touch IC szerviz

Szervizes körökben az angol megnevezéseként elhíresült Touch IC felel iPhone készülékünkkel kapcsolatban azért, hogy amit a kijelzőn csinálunk érzékelje és persze fel is dolgozza.

Wi-Fi / Bluetooth IC szerviz

Egyértelműen a vezeték nélküli kommunikációért felelős IC. Ha teljesen tönkre ment, azaz “kiszürkülnek” a Wi-Fi és Bluetoothal kapcsolatos ikonok, akkor már nem lehet használni, mielőtt ez bekövetkezik, sokszor melegszik a telefon.