iPhone 6 akkumulátor cseréje és ára

Egy iPhone 6 akkumulátor csere nem tartozik a bonyolultabb szervizelések közé, már csak azért sem mert az egyik legsűrűbben előforduló hiba az iPhone-ok életében. Szervizelése helyben megvárható 30-60 perc alatt elkészül. Az alkatrészeink csakis a legmagasabb minőségű és 100%-ban az eredetivel megegyező komponensek. Működésére fél év garanciát biztosítunk.

Ára: 8.990Ft

iphone 6 apple iphone battery replacement funtech

Mindent az iPhone 6 akkumulátoráról és annak cseréjéről!

Az Apple által piacra dobott okos telefonok, így az iPhone 6 akkumulátor is körülbelül 1,5-2 évre van tervezve, persze normál használat mellett. Az Apple hivatalos álláspontja szerint 400 töltési ciklus után elhasználtnak titulálódik egy iPhone 6 akkumulátor. A ciklus a 0-tól 100%-ig tartó töltést számolja ciklusként. Az iPhone készülékek úgy vannak megtervezve, hogy praktikusan és egyszerűen legyenek használhatók. Ez csak fejlett technológiai megoldások és átgondolt tervezői munka ötvözésével valósítható meg. Az egyik fontos technológiai terület az akkumulátor és a teljesítmény közötti összefüggés. Az akkumulátorok bonyolult technológiát rejtenek magukban, és sok olyan tényező van, amely hozzájárul az akkumulátor és így az iPhone teljesítményéhez. 

Az összes tölthető akkumulátor elhasználódik, tehát korlátozott az élettartamuk – idővel romlik a kapacitásuk és a teljesítményük, ezért cserére szorulnak. Az iPhone 6 akkumulátor öregedésével együtt változhat az iPhone 6 teljesítménye is. 

iPhone 6 akkumulátorok idővel elhasználódó komponensek, amelyek kevésbé hatékonnyá válnak, amint kémiailag elöregednek. 

Ahogy a lítiumion-akkumulátorok kémiailag öregednek, fokozatosan elveszítik energiatároló képességüket, aminek következtében egyre gyakrabban kell feltölteni a készüléket. Más szóval romlik az akkumulátor maximális kapacitása, vagyis az akkumulátor kapacitása az újkori állapotához képest. Ezenkívül gyengülhet az akkumulátor hirtelen maximális teljesítményt – vagyis „csúcsteljesítményt” – biztosító képessége. Ahhoz, hogy a telefon megfelelően tudjon működni, az elektronikának azonnal energiát kell tudnia elvonnia az akkumulátorból. Az azonnali energiabiztosítást befolyásoló egyik jellemző az akkumulátor impedanciája. A magas impedanciájú akkumulátorok szükség esetén nem feltétlen tudnak elég gyorsan energiát biztosítani a rendszernek. Az akkumulátor impedanciája megnőhet, ha előrehaladott az akkumulátor kémiai kora. Az akkumulátor impedanciája ideiglenesen megnő alacsony töltöttség esetén, illetve alacsony hőmérsékletű környezetben. Ha a kémiai kor is előrehaladott, akkor jelentősebb mértékben nő az impedancia. Mindezt az akkumulátorok kémiai jellemzői okozzák, és ezek általánosak az iparágban alkalmazott lítiumion-akkumulátorok esetén.

Ha nagyobb impedanciájú akkumulátortól kell energiát elvonni, akkor jelentősebb mértékben esik az akkumulátor feszültsége. Az elektronikai komponenseknek szükségük van minimális feszültségre a megfelelő működéshez, így például a készülék belső tárhelyének, az áramköröknek és magának az akkumulátornak. Az energiagazdálkodási rendszer határozza meg, hogy az akkumulátor alkalmas-e a szükséges energia biztosítására, és szabályozza a terhelést a folyamatos üzemeléshez. Ha nincs lehetőség az üzemelés fenntartására az energiagazdálkodási rendszer teljes kapacitása mellett, akkor a rendszer kikapcsolódik az elektronikai komponensek megóvása céljából. Bár ez a kikapcsolás szándékos a készülék szempontjából, a felhasználó váratlan műveletként élheti meg.

 Ezekre egyszerű példa az, hogy télen a hidegben az akkumulátor hibák erőteljesebben mutatkoznak. Sűrű jelenség hidegben a random %-on való kikapcsolás, illetve a nagyon gyors merülés. Alapesetben egy rossz akkumulátort onnan lehet felismerni, hogy 10-15%  között erősebb terhelésnél kikapcsol, gyorsabban merül, átlag felhasználás mellett az egy napot sem bírja ki.  Látványos hiba még, amikor az akkumulátor felpuffad és kinyomja a kijelzőt a keretből. Ilyenkor figyelni kell és mihamarabb bevinni egy szervizbe, mert teljesen tönkre mehet a kijelző. Tapasztaltunk már azt is, hogy egy nagyon rossz minőségű akkumulátor, teljesen megadta magát és alaplapi zárlatot okozott a memóriáért felelős IC-ben, így adatot sem tudtunk menteni róla. Szervizünk a piacon beszerezhető legjobb minőségű akkumulátorokkal dolgozik, melyre 6 hónap garanciát biztosítunk! Javítása időben fél – egy órát vesz igénybe. 

Mely tényezők megléte segítheti elő az akkumulátor idő előtti gyengülését? Szélsőséges időjárás közbeni használat, egész estés töltőn hagyás, telefon használat miközben töltőn van, alacsony akkumulátor szinten való intenzív használat.

Kérdésed van?
Segítünk!

Ha ezt megadod, akkor rögtön a megfelelő kollégához kerül az emailed!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.