iPhone háttérvilágítás IC javítása, szervizelése

banner 807x538 1
maxresdefault 4
Háttérvilágítás IC hiba

Nem látod a kijelzőn lévő tartalmat?

A Háttérvilágítás IC legfőbb feladata már a nevében is benne van, ezért biztos minden Apple tulajdonos számára egy könnyedén emészthető témakörnek számít. iPhone készülékünk kijelzője nem csak annyiból áll, hogy simán képet ad, ha látni szeretnénk azt a bizonyos Tik-Tok vagy YouTube videót, akkor azt meg is kell hátulról valaminek világítani. Rengeteg energiát igényel ez az igen fontos funkció, amit hiába építettek strapabíróra, sajnos az idő vasfoga mindent kikezd és elég nagy számban meghibásodnak. 

Leggyakrabban az iPhone 6 szériában szereplő készülékeknél fordul elő és ezen belül is a legtöbb esetben az iPhone 6s és 6 Plus telefonoknál jelenik meg a Háttérvilágítás IC nevű alaplapi probléma. Sokszor azt hinné az ember, hogy be sem kapcsolt a telefon, de ha egy lámpával rávilágítanánk iPhone készülékünk kijelzőre, akkor halványan láthatnánk a képet. A hiba meglétekor olyat is tapasztalhatunk, hogy a fényérőt hiába állítjuk egyáltalán nem változik semmi. Továbbá erős melegedéssel is járhat ez a hiba, így azt is produkálhatja, hogy akár 1-2 óra alatt teljesen lemerül a telefon 100%-ról nullára. Ázott készülékeknél nagyon sűrűn felüti a fejét ezen alaplapi probléma a hatalmas többlet áramfelvétele miatt. 

Fontos kiemelnünk, hogy ezen aprócska, mikroszkóp alatt végzett javításokhoz szükséges a magas szintű szakmai  felkészültség, hogy hosszútávon sikeres legyen a szervizelés és ennek révén tudunk nyugodt szívvel 6 hónap garanciát vállalni a Bp Apple Szervizben végzett Háttérvilágítás IC javításokra. Szervizünk az esetek 99%-ban orvosolja az ilyen jellegű meghibásodásokat, amely nagy elégedettségnek örvend az ügyfeleink körében.

maxresdefault
s l640 1

Kérdésed van?
Segítünk!

Ha ezt megadod, akkor rögtön a megfelelő kollégához kerül az emailed!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

További alaplapi javításaink

Baseband IC szerviz

Legtöbbször Baseband IC hibára gyanakodhatunk, ha a “no service” felirat fogad minket, vagy épp nem kiolvasható az eszköz egyedi azonosítója. Tipikus Baseband IC hiba még, amikor a készülék el-el dobja a hívásokat.

Töltésvezérlő IC szerviz

Maga a Töltésvezérlő IC felelős az áramfelvételért felelős, de közre játszhat másba is. Egyértelműen akkor gyanakodhatunk erre a meghíbásodásra, ha a készülék nem tölt.

Háttérvilágítás IC szerviz

A Háttérvilágítás IC legfőbb feladata már a nevében is benne van, amennyiben alig látjuk a kijelzőt, vagy néha elmegy a háttér világítása, akkor a háttérvilágítás IC lesz a hibás.

Touch IC szerviz

Szervizes körökben az angol megnevezéseként elhíresült Touch IC felel iPhone készülékünkkel kapcsolatban azért, hogy amit a kijelzőn csinálunk érzékelje és persze fel is dolgozza.

Wi-Fi / Bluetooth IC szerviz

Egyértelműen a vezeték nélküli kommunikációért felelős IC. Ha teljesen tönkre ment, azaz “kiszürkülnek” a Wi-Fi és Bluetoothal kapcsolatos ikonok, akkor már nem lehet használni, mielőtt ez bekövetkezik, sokszor melegszik a telefon.