iPhone Baseband IC javítása, szervizelése

banner 807x538 1
maxresdefault 4
Baseband IC hiba

Nincs térerő?

A Baseband IC nevű parányi kis alkatrész felelős azért, hogy iPhone készülékünk a hálózattal megfelelően kommunikáljon, illetve nagymértékben közre játszik a Wifi-Bluetooth működésében. Maga a hiba meglétét már a kezdetekkor, néhány szemmel látható jelből könnyedén érzékelheti az iPhone tulajdonos. Leggyakoribb, amikor a “no service” felirat fogadja a felhasználót, vagy épp nem kiolvasható az eszköz egyedi azonosítója, illetve, viszonylag rövid időintervallumon belül megszakadnak a fogadott és kezdeményezett hívások, mindezekből adódóan persze a mobil adatforgalom sem működik.

Az emberek nagy része azt mondja, hogy mindig van rosszabb. Ebben az esetben talán nagyon is igaz, szóval semmiképp se idézzük elő ezt a bizonyos “legrosszabb esetet” iPhone készülékünk Baseband IC típusú meghibásodása kapcsán, azaz, ha jelen van a hiba és lefrissítjük telefonunk, utána nem lesz beaktiválható. Több féle megoldás létezik ezen alaplapi meghibásodás orvoslására. Gyakran le kell forrasztani magát a chip-et, majd egy speciális micro-olvasóval ki kell nyerni belőle az egyedi azonosítókat, ami Apple iPhone készülékünkhöz van hozzárendelve, majd azt egy másik chip-re kell átmásolni. Érzékelhetjük, hogy itt egy komplikáltabb folyamatról van szó Baseband IC meghibásodása esetén. Itt is előfordul, hogy akár egy kissebb magasságból való leejtés következtében elengedi magát a forrasztási pont, ilyenkor vagy újra kell “golyózni” az ón gömböket, vagy direkt módon, teljesen újra kell integrálni az alaplapba a kapcsolódási pontot.

Összességében elmondhatjuk, hogy még egy igencsak tapasztalt és kimagasló szaktudással rendelkező, alaplapi javításokra specializálódott vérbeli iPhone szervizes számára is hosszabb folyamatnak ígérkezik egy Baseband IC javítás. Ezen aprócska, mikroszkóp alatt végzett forrasztásokhoz elengedhetetlen a magas szintű szakmai felkészültség, hogy hosszútávon sikeres legyen a szervizelés és ennek révén tudunk, nyugodt szívvel 6 hónap garanciát vállalni a Bp Apple Szervizben végzett Baseband IC javításokra. Szervizünk az esetek 99%-ban orvosolja az ilyen jellegű meghibásodásokat, amely nagy elégedettségnek örvend ügyfeleink körében.

maxresdefault
s l640 1

Kérdésed van?
Segítünk!

Ha ezt megadod, akkor rögtön a megfelelő kollégához kerül az emailed!
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

További alaplapi javításaink

Audio IC szerviz

A két leggyakoribb dolog, ami után már szinte biztosan gyanakodhatsz ezen alaplapi probléma meglétére: nem rögzít hangot, illetve lejátszás közben nem ad ki hangot. Valamint a telefonálás során, a kihangosításra szolgáló gomb színe teljesen szürke lesz.

Töltésvezérlő IC szerviz

Maga a Töltésvezérlő IC felelős az áramfelvételért felelős, de közre játszhat másba is. Egyértelműen akkor gyanakodhatunk erre a meghíbásodásra, ha a készülék nem tölt.

Háttérvilágítás IC szerviz

A Háttérvilágítás IC legfőbb feladata már a nevében is benne van, amennyiben alig látjuk a kijelzőt, vagy néha elmegy a háttér világítása, akkor a háttérvilágítás IC lesz a hibás.

Touch IC szerviz

Szervizes körökben az angol megnevezéseként elhíresült Touch IC felel iPhone készülékünkkel kapcsolatban azért, hogy amit a kijelzőn csinálunk érzékelje és persze fel is dolgozza.

Wi-Fi / Bluetooth IC szerviz

Egyértelműen a vezeték nélküli kommunikációért felelős IC. Ha teljesen tönkre ment, azaz “kiszürkülnek” a Wi-Fi és Bluetoothal kapcsolatos ikonok, akkor már nem lehet használni, mielőtt ez bekövetkezik, sokszor melegszik a telefon.